Podcasten is de nieuwe manier van ideëen en gedachten creatief vorm te geven

Radio is altijd al de snelste vorm van massacommunicatie geweest. Je was als luisteraar wel altijd afhankelijk van het tijdstip dat een programma werd uitgezonden. Nu kan je podcasts beluisteren wanneer JIJ het wil! In de auto, tijdens het sporten, voor het slapengaan of juist wanneer je net wakker bent.

Er zijn verschillende vormen van podcasts. Het kan gaan over fictie in een hoorspelachtige vorm, maar ook tafelgesprekken of juist reportages in journalistieke zoektochten. Guillymanjaro UP helpt u podcast idee vorm te geven in onze studio of op locatie. Eventueel kunnen er cameras toegevoegd worden.

Vorm

  • Studiogesprekken
  • Locatie gesprekken
  • Reportages

Voor wat kunt u podcasts gebruiken?

  • Podcast promoties
  • Historische of andere verhalen
  • Entertainment

Motivatie

“Tot dat de leeuwen hun kant vertellen, zal het verhaal van de jacht altijd de jager als held hebben”

Content voor een podcast is alles dat aangeraakt is door het licht of juist door de duisternis

Wees jezelf

Je bent een uniek persoon met een eigen persoonlijkheid. Het is gemakkelijker om jezelf te zijn dan iemand te immiteren die een succesvolle podcast heeft. Natuurlijk is het leerzaam om te luisteren naar professionals maar probeer je eigen geluid te creeren. Schrijf een podcastscript dat jouw persoonlijkheid reflecteert.

Hoewel iedere podcast anders is, zijn er een aantal basisregels die handig zijn in de voorbereiding van een opname. Zorg dat je de zaken waar je het ECHT over wil hebben op een rijtje hebt. Hoe beter je bent voorbereid, hoe natuurlijker je overkomt in de podcast.

Podcasts kunnen met of zonder camera’s opgenomen worden. Hieronder een voorbeeld van een podcast die op locatie is opgenomen. Guillymanjaro UP produceert uw podcast van idee tot productie